vrijdag 25 juli 2014

Rucola-waterkers-limoen-peper-pesto




Een eigenwijze pesto van blaadjes

De derde pesto waar we je mee laten kennismaken, is een eigenwijze...
Deze heeft nl. geen nootjes. De bonen geven de massa wat dikte, samen met de heerlijke oude kaas. Echt hartige smaken en een prachtige groene kleur!


Dit heb je nodig:

1 zakje rucola*
1 zakje waterkers (buiten het seizoen kun je ook kiezen voor jonge spinazie of veldsla)
1 ons harde oude kaas. Wij kozen 'Bastiaanse'.
4 el. cannellinibonen of witte bonen, afgespoeld en uitgelekt.
1 1/2 limoen, sap**
olijfolie
2 tenen knoflook
1/2 rode peper, zonder zaadjes

keukenmachine of hakmolen

Dit ga je doen:

Verwijder de hardste stelen van de waterkers en doe de blaadjes, samen met de overige ingrediƫnten in de keukenmachine of hakmolen.
Voeg olie toe totdat je de juiste dikte bereikt. Voeg geen zout toe, voordat je hebt geproefd, want de kaas geeft waarschijnlijk al genoeg zout.

*De hoeveelheid die je krijgt is behoorlijk. Je kunt er dus voor kiezen om een half recept te maken, maar je kunt pesto ook prima invriezen in kleinere porties. Zo heb je vaker plezier van je werk!

** Heb je van een limoen of citroen alleen het sap nodig? Rasp dan eerst de schil eraf. Bewaar dit in een klein potje met wat olijfolie als smaakmaker in een ander gerecht. Of voeg het toe aan een flesje olie, zodat je je eigen citrusolie krijgt als je het laat staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten