dinsdag 15 juli 2014

Pesto van bietjes en mierikswortel



Rode verrassing met pit


Hier is het tweede recept van de pesto-experimenteer dag van de Keukenzusters. Stiekem mijn favoriet, want ik ben dol op de zoete aardsmaak van rauwe bietjes en de pittigheid van mierikswortel.
Eigenlijk zou deze variant bietjes-mierikswortel-geitenkaas-cashewnoten-pesto moeten heten. Want al deze ingrediƫnten spelen een hoofdrol in dit heerlijke mengsel.

Deze pesto kan je natuurlijk gewoon op een broodje smeren, maar is ook heel lekker als saus bij pasta of bij een stukje gestoomde of gegrilde vis.
Tip: verdubbel onderstaand recept en vries een paar porties in. Dat gaat heel makkelijk in een plastic zakje waar je na het vullen zo veel mogelijk lucht uit haalt en dan dichtknoopt.

Dit heb je nodig:

2 rauwe geschilde bietjes, geraspt
100 gr. oude harde geitenkaas (wij kozen 'Sikkepit', gekocht bij de Landmarkt)
2 handjes cashewnoten, ongezouten
1 eetl. geraspte mierikswortel (vers of uit een potje)
1/2 citroen, sap en geraspte schil
olijfolie

keukenmachine, hakmolen, of sterke armen

Dit ga je doen:

Doe alle ingrediƫnten, behalve de mierikswortel, in de keukenmachine of hakmolen.
Bepaal de dikte van de substantie door de hoeveelheid olijfolie.
Voeg dan de mierikswortel toe en proef!
Houd je van pittig? (Ben je een wasabi-liefhebber?) Voeg dan zoveel geraspte mierikswortel toe tot je tevreden bent.
* Onthoud dat verse mierikswortel sterker ruikt dan smaakt.
* Voeg geen zout toe, voordat je hebt geproefd. De kaas is al aardig zout.
* Zie ook de tips bij de stoere pesto!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten