Cavolo Nero
In Italie wordt deze kool Cavolo Nero genoemd en is een typisch onderdeel van Ribollita, de Toscaanse groentesoep. Steeds vaker vinden we hier ook deze lekkere groente die wij dan weer Palmkool of Zwarte Kool noemen. Hij lijkt een beetje op boerenkool, maar is qua smaak veel zachter.
Hier volgt een recept dat heel eenvoudig en vlot is te maken. Het is gezond en vegetarisch.
Om het blad te kunnen gebruiken strip je de harde nerf eruit.
Voor 2 personen heb je nodig:
- 6 of 7 stengels zwarte kool, gewassen, gestript en in reepjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, in plakjes- (optioneel) scheutje witte wijn
- 100 ml slagroom of kookroom (sojaroom kan ook)
- zout en peper
- 160 gram droge pasta, zoals penne of fusilli, of maak verse pasta!
- wat geraspte Parmezaanse kaas
* een staafmixer
De werkwijze:
- Zet een pan water op voor de pasta, als het water kookt doe je er een theelepel zout in en de pasta die je beetgaar kookt
- Zet een andere pan op het vuur met de reepjes zwarte kool, het scheutje witte wijn (wil je liever geen wijn neem dan een scheutje water) en de plakjes knoflook en laat de kool 5 minuten smoren zonder deksel, roer af en toe om
- Haal de pan van het vuur en pureer de kool met de staafmixer
- Voeg de room toe, peper en een pietsie zout, proef!
Dien de pasta op in voorverwarmde borden, schep er saus over en garneer met geraspte Parmezaanse kaas. Buon appetito!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten