vrijdag 15 augustus 2014

Amuse van waterkers met zalmmousse


Groene cake-rol met zachtroze vulling

Nog niet zo lang geleden stelden we een menu samen voor een etentje.
We bedachten het thema Vis en Fruitig. 

Het was heerlijk, werd gewaardeerd, dus we geven we je graag het menu:
Limon Fizz - cocktail, vergezeld van een amuse van waterkers en zalmmousse (dit recept dus...)
Thaise currysoep met coquilles en mango
 - een salade van verse peulvruchten met mosterdzaad en dragon
 - naan met mierikswortelsaus
Deegbakje met lemoncurd en fruitsalade

Over een aantal onderdelen schreven we al. 
Bijvoorbeeld over de cocktail van limoncello met een bubbel (op Facebook) en de Japanse dorade met gemberolie.

Deze rolletjes gaven we dus bij de bubbels, maar je kunt ze natuurlijk ook als voorafje serveren op wat mooie slablaadjes. 
Ze ontlokten veel oh's en ah's bij onze tafelgenoten!

Het is ook wel een verrassende aanblik, groene cake. 
Want dat is het: cake-beslag wat gekleurd wordt door waterkers.

Het zijn twee recepten: eentje voor de cake en eentje voor de mousse. 
Lees alles eerst even goed door, voordat je begint.
Dit recept is voldoende voor ca. 10 plakjes.

Dit heb je nodig voor de cake:

90 gram waterkers
wat fijngesneden platte peterselie (een beetje voor de smaak, zeg 3 blaadjes)
2 eieren, gesplitst
2 el. bloem
versgemalen zwarte peper

Dit ga je doen voor de cake:

Verwarm de oven voor op 180 graden C.
Sla de eiwitten stijf in een vetvrije kom.
Doe alle overige ingrediĆ«nten in de keukenmachine en pureer tot een glad mengsel. 
Breng op smaak met peper. 
Schep het groene mengsel in een kom en spatel de stijf geslagen eiwitten hier voorzichtig doorheen.

Schep het beslag in een ingevette en met bakpapier beklede bakvorm van 26 x 32 cm. en bak het laagje cake in de over in 5 minuten net gaar.
Stort de biscuitlap op een vochtige theedoek, trek voorzichtig het bakpapier eraf en rol hem op vanaf de korte zijde. (Als je dit pas doet wanneer de cake is afgekoeld, is de kans op breken groter.)
Laat de biscuitrol nu afkoelen op de theedoek.

Dit heb je nodig voor de vulling:

60 gram roomkaas
2 el. zure room
90 gram gerookte zalm
1 tl. citroensap
2 blaadjes gelatine (weken in koud water, uitknijpen en oplossen in  11/2 el. heet water. Daarin af laten koelen.)

Dit ga je doen voor de vulling:

Doe de roomkaas, de zure room, gerookte zalm en het citroensap in je keukenmachine en pureer tot een glad mengsel. Roer de afgekoelde gelatine erdoor.

Nu pak je de afgekoelde biscuitlap er bij. Rol deze weer uit, verdeel de vulling erover en rol hem weer op.
Zet de rol afgedekt in de koelkast. 
Snijd de rol in plakken voordat je gaat serveren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten