woensdag 6 augustus 2014

Peulvruchten op z'n Spaans


Verse peulvruchten met Chorizo

Kapucijners, doperwten of tuinbonen zijn in augustus nog vers te krijgen. Als je ze tegenkomt neem dan een maaltje mee!
Elke peul die je openmaakt -tijdens het doppen word je steeds behendiger- is als het ontdekken van een schat. Wat liggen de bonen toch mooi in de peul!


Hier volgt een simpel recept met groots resultaat. Gebruik verse peulvruchten naar keuze of eventueel een pak uit de vriesafdeling. Misschien heb je al eerder wat staan doppen en heb je slim een zakje in je vriezer gestopt.


Alles wat je nodig hebt naast een maaltje peulvruchten is een stuk Chorizo, de pittige Spaanse worst.



De worst snijd je in stukjes of plakjes. Neem een pan met een dikke bodem of goede anti-aanbaklaag en laat daarin de stukjes Chorizo langzaam bakken. Er is geen extra olie nodig.

Als de worst een mooie kleur heeft en wat krokant is, voeg je je peulvruchten* toe. Vermeng deze met de worst en de jus ervan. Doe het deksel op de pan.
Verse doperwtjes zijn in 4 minuten gaar, jonge kapucijners ook, tuinbonen in 6 minuten.

*Als je bevroren peulvruchten gebruikt doe je ze in een zeef en giet je er kokend water over. Laten uitlekken en dan dezelfde kooktijd aanhouden.

Met een salade erbij heb je een heerlijke zomerse maaltijd! Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten