donderdag 21 augustus 2014

Thaise vissoep met mango




Een pittig vis en fruitig soepje

De Keukenzusters zijn, voor wie dat nog niet weet, geen echte zussen. 
Maar we zijn wel zusters in de keuken! 
We koken dus heel regelmatig samen, maar natuurlijk ook apart. 
En soms met anderen erbij. Dat is ook altijd erg leuk. 
Een heerlijke volle keuken. 
Vol met mensen, vol met ideeën en vol met geuren en smaken. 
Dagen met een gouden randje!

Op zoek naar fijne combinaties voor zo'n etentje door, voor en met vrienden, bedachten wij een menu met het thema Vis en Fruitig. 
Een aantal van de gerechten die wij daarvoor maakten hebben we je al gegeven*, maar deze nog niet. 

Het is een lekker pittig soepje. 
Je kunt 'm als voorgerecht eten, maar ook als hoofdgerecht. Dan breid je de inhoud gewoon uit. 
Dus iets meer vis, iets meer noedels en groente etc. 
En natuurlijk kun je de hele inhoud sowieso aanpassen aan je eigen smaak. Het gaat om het idee.
De essentie zit 'm in de combi pittig, vis en mango. 

Op de foto zie je dat we haricots verts als vulling hebben. 
Maar eerder gebruikten we zeekraal. Ook heerlijk bij de mango!

Dit heb je nodig:

2 visbouillontabletten, verkruimeld
500 gram rauwe vis, bijvoorbeeld coquilles
1 blik kokosmelk
1 of 2 el. rode Thaise currypasta (naar eigen smaak)
1 mango
1 ui
2 el. olie
125 gram noodles of mihoen (hierin kun je variëren tussen voor of hoofdgerecht)
250 gram zeekraal en of haricots verts (of sperziebonen, peultjes...)
verse basilicum

Dit ga je doen:

Verhit de olie in een wok of braad/soeppan.
Fruit de gesnipperde ui zachtjes met de rode currypasta. Ca. 2 minuten.
Voeg de groente toe en bak een minuutje mee.

Nu voeg je ruim een halve liter water, de kokosmelk en de verkruimelde bouillontabletten toe.
Leg het deksel op de pan en breng alles aan de kook.
Dan de coquilles (of andere stukken vis van ongeveer die grootte) toevoegen en het vuur lager zetten, zodat hij tegen de kook aan zit. Zo 10 minuten zachtjes laten sudderen.

Breek intussen de mie in een kom in stukjes en giet er een liter kokend water op.
Laat ca. 5 minuten wellen. Dit is ook weer afhankelijk van de soort mie(hoen) of noodles die je gebruikt.
Giet de mihoen af en verdeel ze over de kommen.

Proef je soep, voeg zout naar smaak toe.
Schep de soep over de mihoen en zorg ervoor dat iedereen evenveel vis en groente heeft.

Verdeel nu de in kleine blokjes gesneden mango over de soep en garneer met een paar blaadjes basilicum.

Geniet van de heerlijke smaakcombinaties!


*
Japanse dorade met gemberolie
Amuse van waterkers met zalmmousse

Geen opmerkingen:

Een reactie posten