donderdag 28 augustus 2014

Salade met aubergine en geitenkaas


Kleurrijk bordje, bomvol smaak!


Langzamerhand komen de meeste mensen weer terug van vakantie.
Bij ons betekent dit dat het seizoen van de 'etentjes bij elkaar' weer begint.
Vakantieverhalen uitwisselen, ervaringen delen. Nagenieten!

En vaak gaan die verhalen ook over culinaire ontdekkingen, gezellige restaurantjes of mooie producten in het vakantieland.
Heerlijke verhalen. Met nieuwe ideeën en inzichten. Lekker hoor!

Om het vakantiegevoel wat langer vast te houden, dit keer een ontdekkingsreis op een bordje.
Zo zie ik deze salade, die het als voorgerechtje heel goed doet.
Bomvol kleur, bomvol smaak!

En wat heerlijk dat de granaatappels er weer zijn! Kunnen ook deze mooie rode diamantjes weer stralen in je salades. Ik vind ze echt prachtig!

Dit heb je nodig:

zakje mooie gemengde salade
1 lange aubergine (je moet er acht dunne plakken in de lengte uit kunnen snijden)
150 gr. zachte geiten of schapenkaas (bij de Turkse winkel is een heerlijke geitenvariant op de feta te koop)
2 el. sap van limoen of citroen
fijngesneden munt en platte peterselie (naar smaak)
1 teentje knoflook, fijngesneden
zwarte olijven zonder pit
1 granaatappel
olijfolie
balsamicoazijn
peper uit de molen

Dit ga je doen:

Snijd kop en kontje af van de aubergine en snijd de groente in 8 lange dunnen plakken.
(De 'zijkanten met schil' gebruik je niet, want die rollen niet makkelijk op. Snijd ze zo dun mogelijk weg.)

Bestrijk de plakken met olijfolie, terwijl je de grillpan verhit.
Gril de plakken zo'n 3 minuten per kant, totdat ze gaar zijn en mooie bruine grilstrepen hebben.
Zet apart.

Verkruimel in een kom de kaas en vermeng deze met het sap van limoen of citroen, fijngesneden munt, peterselie en knoflook en draai er wat peper uit de molen over.
Proef het mengsel en voeg toe wat je mist.

Leg nu een plak aubergine op een bord of plank en verdeel hier een deel van het kaasmengsel over. Rol de plak in de breedte op. Je krijgt dus korte rolletjes.
Reken 2 rolletjes p.p. voor een voorgerechtje als dit.

Verwen de slablaadjes met de olie, azijn en peper en eventueel nog een kneepje limoen.
Leg op elk bord een mooi hoog hoopje sla.
Leg de rolletjes daar op en versier je salade met plakjes olijf en granaatappelpitjes.

Geniet!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten