vrijdag 22 augustus 2014

Passie voor de Italiaanse keuken


Binnenkort te koop:

DA GIGINO, aan tafel met familie in Sorrento
door Saskia Schmitz en Hans de Kort
Uitgeverij Brandt, ISBN 978 94 92037 08 4

Soms heb je gewoon eventjes veel mazzel.
Je bent dol op koken en kookboeken. Je hebt eind jaren negentig zeven maanden in ItaliĆ« gewoond en nu woon je boven een lieve buurvrouw die moeder is van een uitgever.  Dan krijgt zij een presentexemplaar van een Italiaans kookboek dat in oktober uitgebracht wordt en dan geeft ze je dit cadeau!

Er bestaan veel kookboeken en ik ben er dol op. Elke keer weer zijn ze een bron van inspiratie of naslag. DA GIGINO is meer dan een kookboek over de Italiaanse keuken. Het bracht mij door de persoonlijke verhalen van Saskia Schmitz weer helemaal terug in de tijd dat ik er woonde en Italiƫ leerde kennen door Hollandse ogen. Het gaat ook over taal en gebruiken, flarden geschiedenis van Sorrento, het familieleven en omgangsvormen. En natuurlijk staat het vol recepten en tips die je moet uitproberen als je van de Italiaanse keuken houdt. En wie houdt daar nou niet van?

DA GIGINO's recepten bevatten de kern van de Italiaanse keuken, "van pane naar pizza", schrijft Saskia Schmitz. Je kan met deze recepten een heerlijk etentje koken voor vrienden dat niet onder doet voor de kwaliteit die je in een goed Italiaans restaurant vindt. Ook is er veel informatie over Italiaanse producten, zodat je bij het boodschappen doen goed weet wat je wel of niet moet kopen.

Heerlijk inspirerend boek, ik ben er blij mee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten