dinsdag 5 augustus 2014

Tik je eitje met deze tips

Eieren

Niets zo lekker dan een zacht gepocheerd eitje op een relaxte zondagmorgen...

Gelukkig is het 'slechte' imago van eieren eten voorbij.
Sterker nog, door toedoen van allerlei problemen, zoals BSE, is het voer van kippen veranderd en dus ook de samenstelling van de eitjes. Die bevatten nu minder cholesterol en veel meer vitamine D dan 10 jaar geleden.

Als je graag in de keuken staat en van bakken houdt, werk je er regelmatig mee.

Maar soms hebben ze een gebruiksaanwijzing nodig.

Een paar tips:
Eieren scheiden
Heb je meerdere eierdooiers of eiwitten nodig voor een baksel?
Breek er niet meer dan 1 in een schaaltje.
Voeg ze dus ook 1 voor 1 aan je recept toe (of kiep ze over in een ander kommetje), zodat het je niet overkomt dat er toch eigeel bij je eiwit komt bij het breken van het allerlaatste eitje.

Eiwitten stijfkloppen
Doe dit altijd in een vetvrije kom met vetvrije mixer-delen of garde.
Ben je niet zeker van je kom? Wrijf 'm dan in met een beetje azijn of citroensap.

Eieren breken
Zit er bij jou ook wel eens, om onverklaarbare reden ;-), een stukje eierschaal in je kommetje, nadat je een ei hebt gebroken?
Dan heb je ook wel staan foeteren om het er weer uit te krijgen.

We geven je twee manieren die je kunnen helpen dat rottige stukje er toch uit te vissen.
  • Gebruik een groter stuk eierschaal om het kleintje aan te trekken. Hij laat zich zo pakken!
  • Maak je vingers eerst nat met water. Echt, het helpt!


Heb jij nog meer tips over eitjes?
Tik ze hier!

1 opmerking:

  1. Eieren eet je het liefst zo vers mogelijk.
    Ik zie zelfs in kookprogramma's op tv dat mensen het volgende niet goed weten:
    Verse en dus rauwe eieren bewaar je NIET in de koelkast.
    Waarom hebben veel koelkasten dan een rekje voor eieren? Dat is voor GEKOOKTE eieren.

    BeantwoordenVerwijderen