maandag 4 augustus 2014

Venkel-citrus-pesto



Lichte zomerse pesto

De vierde en laatste pesto van deze serie.
Een bijzondere, al zeggen we het zelf!
Deze variant is heerlijk licht en toch zit 'ie vol vezels.
Lekker en gezond gaan hier hand in hand, zeker voor de liefhebbers van de anijssmaak.

Dit heb je nodig:

1 venkel, zeer fijn geraspt
1/2 sinaasappel, sap
citroen: rasp van een hele en het sap van 1/4
50 gram walnoten
1 el. venkelzaad
1/2 blikje witte bonen, afgespoeld en uitgelekt
zeezout
olijfolie
evt. paar el. paneer of amandelmeel (om te binden)

keukenmachine of hakmolen

Dit ga je doen:

Snijd de 'vingers' van de venkel. Bewaar wat groene sprietjes voor decoratie.
Als de buitenste schil erg vezelig is, kun je deze het beste verwijderen.
Rasp de venkel zeer fijn, al of niet gelijk in de keukenmachine.
Rooster het venkelzaad in een droge koekenpan totdat het gaat geuren.
Maal het daarna fijn in een vijzel.
Voeg het venkelpoeder met de overige ingrediƫnten toe aan de verse venkel en maal de pesto. Laat de hoeveelheid olijfolie de gewenste substantie bepalen.
Deze frisse zomerse pesto moet je waarschijnlijk wel een beetje binden. Dit doe je het beste door er wat paneer of amandelmeel bij te doen.
Goed proeven en grof gemalen zout naar smaak toevoegen.

Met dit recept doen wij mee aan het Foodblog event van augustus 2014.

1 opmerking:

  1. Oooh dit lijkt me heel lekker, ik zal het recept snel tussen de andere inzendingen zetten! Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen